Madridi pacal (Callos a la madrilenát)

madridi pacal
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: 30 perc nettó, 240 perc bruttó

Alapanyagok:

  • 1 kg pacal
  • 1 szál chorizo felszeletelve
  • 2 db répa felszeletelve
  • 2 db zellerszár felszeletelve
  • 2 fej hagyma apróra vágva
  • 1 db borjúláb négybe csapva
  • 1 db borjú, vagy marhaorr
  • 200 g serrano sonka felkockázva
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 db véreshurka
  • 2 fej fokhagyma szétnyomkodva
  • 2 db babérlevél
  • ecet, só, bors, citromlé, marha, vagy borjúalaplé

Az olívaolajon lepirítom a felaprított zöldségeket.

Hozzáadom a többi hozzávalót, kivéve a véres hurkát.

Ha nem ereszt elég levet, felöntöm alaplével és puhára főzöm.

Csak a legvégén, az utolsó tíz percben adom hozzá a hurkát, és együtt főzöm készre. Sűrű, de hosszú leve van, félúton a pörkölt és a gulyás között.

Tanácsok: ha igazán autentikusat akarunk készíteni, véreshurka helyett próbáljunk morcillát szerezni.