Marhahúsleves

marhahúsleves
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc nettó, 6-7 óra bruttó

Hozzávalók:

  • 1 kg jó kövér marhaszegy
  • 2 nagyobbacska velős csont (mindenkinek csak ajánlani tudom, hogyha a hentese árul marhatérdet, ami ugye valóban a marha térde kalácsa, akkor vegye meg levesnek, attól ízesebb, erősebb húslevest semmiből nem lehet főzni.)
  • 5-10 szál sárgarépa egészben
  • 5 szál fehérrépa
  • 1/2 karalábé
  • 1/4 kelkáposzta (a kedvencünk a levesben főtt kelkáposzta!)
  • 1/4 zeller
  • 1 fej nagy hagyma
  • 10 szem feketebors só (Ha van itthon, akkor a fazékban végzi pár levél lestyán, és pár szem gomba is.)
  • cérnametélt

Tíz literes fazekat használok, este ebbe teszem a csontokat és a húst, felöntöm kétharmadig vízzel, majd nagy lángon felforralom.

Leszedem a habját, de még jobb, ha az egész vizet leöntjük róla, és újra kezdjük az egészet. A fazekat áttolom a legkisebb gázrózsára, ott is a legalacsonyabbra állítom a lángot. Beleteszem a zöldségeket.

Innentől kezdve az idő megteszi a magáét. Cérnametélttel tálalom.