Morzsasüti paradicsomból

morzsasüti paradicsomból
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: 40 perc nettó, 100 perc bruttó

Alapanyagok:

  • 1 kg Paradicsom
  • Parmezán

A morzsához:

  • 300 g Liszt
  • 300 g Vaj
  • 300 g Zsemlemorzsa
  • Két csokor friss bazsalikom
  • Csipet só

A nagy szemű, érett paradicsomokat 1 cm-es szeletekre vágom.

Kiolajozott tepsibe lerakom, megszórom az apróra vágott bazsalikommal. Megszórom parmezánnal.

A vajat, lisztet és a zsemlemorzsát összegyúrom, majd beteszem a hűtőbe. Ha kihűlt, kézzel türelmesen összemorzsolom, majd befedem vele a paradicsomot.

Közepes hőmérsékletű sütőben, lassan, egy óra alatt sütöm készre.

Tanácsok: Igényli az olyan zsírokat, mint a vaj és az olívaolaj. Ezektől, illetve a lassú sütéstől válik a paradicsom sűrűvé, íze pedig az aszalódás irányába indulva fokozódik, kiteljesedik.