Fokhagymával töltött cseresznyepaprika

2012.03.26. 11:43

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: 45 perc nettó, 165 perc bruttó

Alapanyagok:

  • 1 kg cseresznyepaprika
  • 3-4 fej fokhagyma, paprikánként két gerezd
  • 20 dkg dió, paprikánként 1/4 gerezd
  • 10 szegfűszeg
  • 1/2 l olaj, vagy 1 kg zsír
  • só, bors

A paprikákat egy kis éles késsel (turnírozó, laguiole, kisbicska) kicsumázom, kikapirgálom a magokat. Az ereket nem piszkálom nagyon, még a végén nem fog csípni. Mindegyikbe nyomok két gerezd fokhagymát, egy darab diót és szorosan lerakom egy lábos aljába, a közöket fokhagymákkal, fél paprikákkal kitöltöm.

Sózom, borsozom, közérakom az egész szegfűszegeket, és felöntöm annyi olajjal, vagy olvasztott zsírral, hogy ellepje.

Lefedve, egészen alacsony lángon két órát gyöngyöztetem. Forrón üvegekbe töltve és egy órát szárazgőzölve tárolható.

A végeredmény ehetőn csípős marad, a fokhagyma a zsírban erejét veszti, megpuhul, de a dió roppanós marad.