Francia hagymaleves

2012.03.26. 15:03

Forrás: táfelspicc

Alapanyagok:

  • Fejenként egy/két szelet baguett
  • 10 dkg vaj
  • 2 nagy fej vöröshagyma, félbevágva, majd finom szeletekre vágva
  • 1 dl portói, de lehet helyettesíteni kiváló barna sörrel
  • 10 dkg ementáli, vagy gruyére sajt reszelve
  • 1/2 liter alaplé
  • só, bors
  • tűzálló csészék, fejenként 1 db

Bagettből másfél centis szeleteket vágok, ez kerül a sütőálló csésze aljába.

A finomra szeletelt hagymát vajon, lassú tűzön barnára, puhára pirítom

A hagymát először a konyakkal öntöm fel, elpárologtatom róla, majd az alaplével, 20 percig főzöm, szétosztom a csészékbe, megrakom a reszelt sajttal, és betolom a sütőbe grill fokozatra, piruljon csak oda szépen.