Hájas tészta - hideg változat

hájas tészta, hideg változat
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc
Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: Elkészítési idő: 1 óra nettó, 2 óra bruttó

Alapanyagok:

  • 250 g liszt
  • 250 g egyszer ledarált sertésháj
  • egy evőkanál ecet
  • fél tojás
  • 1 dl tej
  • só, cukor

A lisztet a tojással, cukorral, sóval, ecettel alaposan eldolgozom, 20 percet pihentetem a hűtőszekrényben.

Kiveszem, fél centi vastagra nyújtom, egyenletesen szétkenem rajta a hájat. A hájas tésztára hajtom az alsó harmadot, majd erre a felsőt.

20 percig pihentetem a hűtőben. Előveszem, és a hajtogatási irányra merőlegesen kinyújtom, ismét hajtogatom, ezt pihentetéssel együtt megismétlem háromszor. A harmadik hajtogatás után megint pihentetem 20 percet. Kinyújtom fél centisre, amit 10×20 centis kockákra vágok, félbehajtom, a tetejüket megkenem felvert tojással és 200 fokos, előmelegített sütőbe tolom 10-20 percre, amikor aranybarna a teteje, jó. Megszórom porcukorral.