Hájas tészta - meleg változat

hájas tészta, hideg változat
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: 1 óra nettó, 2 óra bruttó

Alapanyagok:

  • 250 g liszt
  • 250 g egyszer ledarált háj
  • 5 g élesztő
  • 1 dl tej
  • só, cukor

A szétmorzsolt élesztőt meleg helyen felfuttatom a tejben.

A lisztet eldolgozom az élesztővel, tojással, sóval, cukorral és 40-60 percig meleg helyen (20-30 fok) kelesztem.

A megkelt tésztát kinyújtom, rákenem az összes hájat, a hideg változatnál említett harmadolással hajtogatom és mindent ugyanúgy csinálok, de 20-30 fokon pihentetem, és kiszaggatás után is pihentetem 20 percet.

A félbehajtáskor lehet, sőt, kell kemény szilvalekvárt rakni a közepébe.