Kókuszos spenótleves

2012.03.26. 13:32

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 20 perc

Alapanyagok:

  • 2 db jalapeno/thai/macskapöcse csilipaprika durvára vágva
  • 3 gerezd fokhagyma szétnyomkodva
  • 1 evőkanál reszelt, friss gyömbér
  • 1 lime reszelt héja
  • 1/2 lime frissen facsart leve
  • 2 dl kókusztej
  • 10 dkg friss spenótlevél megmosva, leszárazva, durvára vágva
  • opcionális, de vétek lenne elhagyni: 5 dkg finomra vágott nyers lazac (akár fogas)
  • kevés olaj, só

Az olajon pár másodpercig pirítom a fokhagymát, felöntöm a kókusztejjel, összeforralom a gyömbérrel, spenótlevelekkel, limehéjjal, csilikkel. Sózom, ráöntöm a tányérba vágott lazacdarabokra, csavarok rá citromot, tálalom. Ha kiadósabban szeretnék, elfér benne a rizstészta és több lazac.

Megjegyzés: És akkor ugyanez, ugyanígy, spenót helyett medvehagymával, a zöldség leforrázása nélkül is elkészíthető.