Kukoricadarás pisztráng muzsdéjjal

pisztráng
Vágólapra másolva!
A puliszkát nem lesz nehéz újrafelfedezni, egyenlő a polentával, a kukoricadara, így, egy olasz kerülővel került vissza a hazai divatba. A sima daránál édesebb, ízletesebb, a megtisztított halbőrt finom, ropogóssá teszi. Édességéhez jól megy a fokhagyma.
Vágólapra másolva!

A muzsdéj szénsavas vízzel, vagy olajjal, sóval pépesített fokhagyma. Ehhez minél finomabb, erőteljesebb ízű alapanyagot kell választani, hiszen ez az étel egyetlen fűszere. Nem csak egész, filézett pisztránggal készülhet, a végeredmény mindenképpen egyszerű, szívmelengető tányér lesz.

Hozzávalók:

  • fejenként egy pisztráng
  • puliszkaliszt
  • finom fokhagyma
  • szénsavas víz
  • olaj
  • só, bors

Ha a pisztráng túl nagy még a legnagyobb serpenyőbe is, tepsibe öntött olajban is ki lehet sütni.

Forrás: táfelspicc

Friss pisztráng, puliszkaliszt, jóféle fokhagyma, olaj, só

Forrás: táfelspicc

A pikkelyeket egy késsel lekaparom, aki úgy szereti, filézzen

Forrás: táfelspicc

A sózott, borsozott halat meghempergetem a kukoricalisztben, magyarul polentában

Forrás: táfelspicc

Fokhagymát pépesítek egy kevés szódával, só, olaj opcionális

Forrás: Táfelspicc

Olajban kisütöm, ha túl nagy a hal, 150 fokon a sütőben, egy olajjal felöntött tepsiben sütöm meg.