A muzsdéj szénsavas vízzel, vagy olajjal, sóval pépesített fokhagyma. Ehhez minél finomabb, erőteljesebb ízű alapanyagot kell választani, hiszen ez az étel egyetlen fűszere. Nem csak egész, filézett pisztránggal készülhet, a végeredmény mindenképpen egyszerű, szívmelengető tányér lesz.
Hozzávalók:
Ha a pisztráng túl nagy még a legnagyobb serpenyőbe is, tepsibe öntött olajban is ki lehet sütni.
Friss pisztráng, puliszkaliszt, jóféle fokhagyma, olaj, só
A pikkelyeket egy késsel lekaparom, aki úgy szereti, filézzen
A sózott, borsozott halat meghempergetem a kukoricalisztben, magyarul polentában
Fokhagymát pépesítek egy kevés szódával, só, olaj opcionális
Olajban kisütöm, ha túl nagy a hal, 150 fokon a sütőben, egy olajjal felöntött tepsiben sütöm meg.