Pontypástétom

2012.03.26. 13:52

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 2 óra

Alapanyagok:

  • 1 kg pontyhús
  • 2 evőkanál fűszerpaprika (csípős inkább, de édes is jó)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 apróra vágott hegyes erős paprika vagy cseresznyepaprika
  • 300 gramm kenyér
  • 1,5 dl tej
  • só, bors

A halat kifilézem, megnyúzom, húsát szálkátlanítom (muhaha) és vagy nagyon apróra vágom vagy ledarálom.

Összekeverem a tejbe áztatott, szétmorcsolt kenyérrel és a többi hozzávalóval. Pástétom-formába töltöm és 150 fokon másfél óra alatt készre sütöm.

Megjegyzés: A receptet elkészíthetjük fogasból, angolnából, olyan halakból is, amiket könnyebben ki lehet szálkázni.