Szicíliai bárányragu

2012.03.26. 11:35

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 1,5 kg báránylapocka
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg fokhagyma
  • 15 dkg mascarpone
  • 30 dkg pecorino
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg parázsburgonya
  • 2 dl olívaolaj
  • kakukkfű, rozmaring, bor, só, bors, fekete olívabogyó

Az apróra vágott hagymán átpirítja a feldarabolt húst, hozzáadja a zöldfűszereket, felönti egy kevés borral, puhára párolja.

Amikor megpuhult belekeverei a mascarponét.

Megsüti a parázsburgonyát, a félbevágott paradicsomokat, a hússal tálalja és megszórja pelyhekrevágott pecorinóval, olívabogyót rak mellé.

A receptet az Almárium Bisztrótól kaptuk.