Tamarindos burgonya

2012.03.26. 10:36

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, brutó 50 perc

Hozzávalók:

  • 1/2 kg burgonya ressre főzve, két centisre felkockázva
  • 1 dl olaj
  • 1/2 evőkanál kömény
  • 1/2 evőkanál curry
  • 2 db babérlevél
  • 3 db közepes, szárított, csípős paprika
  • 2 evőkanál tamarindpaszta forró vízzel higítva

A köményt és a paprikát szárazon megpirítom egy mély serpenyőben.

Felöntöm az olajjal, hozzáadom a burgonyát és a többi fűszert, magas lángon alaposan átpirítom. Nem keverem, csak rázogatom, különben összetörik a krumpli. 

Különösen jól illik hozzá egy fokhagymás, reszelt uborkás joghurt. Nem rá, hanem mellé, falatonként utánakanalazva hűsíti a fűszeres, csípős burgonyát.