Tom Yam Gung

2012.03.26. 12:54

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: 30 perc

Alapanyagok:

  • 20 dkg garnéla (lehetőleg nyers és fejjel)
  • 4 db csilipaprika
  • körömnyi galangagyökér felszeletelve
  • körömnyi gyömbér felszeletelve
  • 2 szétlapított citromfű
  • 2 kaffir lime levél
  • 2 evőkanál halszósz
  • 6-6 szál friss koriander és bazsalikom
  • 2 zöldcitrom leve
  • 1 l víz

A páncélokat és a fejeket olajon lepirítom, felöntöm a vízzel.

Beledobom a galangát és a gyömbért, egy félbehasított csilit, a citromfű felét, a durvára vágott citromlevelet, negyed órát forralom. Halszósszal ízesítem.

Egy tányérba rakom a garnélákat a megtépkedett fűszernövényeket, a finom csíkokra vágott maradék citromfüvet, a másik, finomra karikázott csilipaprikát, a lobogó levest rászűröm, várok pár percet, belecsavarom a citromlevet és huhogva megeszem.

Tanács: Ha megvannak az alapanyagok (szerencsére mind jól tárolható, fagyasztható) hihetetlenül gyors és finom étel, nem csak könnyű.