Zabaglione

2012.03.26. 11:11

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc

Hozzávalók

  • 2 db tojássárgája
  • 1/2 ek kristálycukor
  • 100 ml hatputtonyos tokaji aszú

Egy nagyobb lábosban fizet forralunk.

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd egy habüstbe töltjük a borral együtt.

A habüstöt a gőz fölé állítva, folyamatosan verjük habverővel a zabaglionet hat-nyolc percig.

Akkor jó, ha kicsit habos, de inkább krémes. Ezt úgy ellenőrizhetjük, ha egy kanállal kiemelünk a krémből, és lefelé csurgatjuk. Ha egyenletes szalagként folyik, jól dolgoztunk.

Poharakba töltve tálaljuk.

Megjegyzés: Tehetünk bele pár csepp konyakot, esetleg narancslét vagy narancslikőrt is.