Ricottás, parajos tészta

2012.03.26. 14:33

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: 15 perc

Alapanyagok:

  • 150 g fussili vagy penne
  • 300 g friss spenótlevél
  • 125 g ricotta
  • 1 dl tejszín
  • 50 g vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors szerecsendió

A szószhoz vajon megpároltam a fokhagymát, majd megfonnyasztottam rajta a megmosott friss spenótleveleket.

Ahogy összeesett a paraj, hozzáadtam a túrót és a tejszínt, majd összerottyantottam.

Közben a tésztát két liter, forrásban lévő, két csipet sóval ízesített vízben megfőztem. Végül a tésztát leszűrve összekevertem a kész szósszal, tálaltam.

Tanácsok: sajtot lehet rá reszelni, a fokhagyma kihagyható, ha finnyás vendég érkezik. A ricotta helyettesíthető túróval, sőt kihagyható, de ebben az esetben már nem ricottás tészta.