Diós kacsa

diós kacsa
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 2,5 óra

Alapanyagok:

  • 1 db kb. kétkilós kacsa feldarabolva
  • 1 nagy hagyma apróra vágva
  • 6 db közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 6 nagy paradicsom (v. sűrű püré)
  • 2,5 dl őrölt dió
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1/2 teáskanál őrölt koriandermag
  • 1/2 teáskanál só frissen őrölt bors
  • 2 dl friss, apróra vágott koriander
  • 2 evőkanál vörösborecet

Előmelegítem a sütőt 150 fokra, ahol a kacsát lefedve párolom egy órát. Eltávolítom a zsírt, hozzáadom a kacsához a hagymát, 30 percig sütöm. Hozzáadom a paradicsomot, 30 percig sütöm. Eltávolítom a kacsát a tepsiből, melegen tartom, majd a sütőedény alján visszamaradt szószt elkeverem a többi hozzávalóval, és összemelegítem a kacsával.

Aki nem szereti a koriander ízét, helyettesítheti petrezselyemmel.