Gyümölcsleves

gyümölcsleves
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc


Elkészítési idő: 5 perc

Alapanyagok:

  • 500 g friss vagy fagyasztott fagyasztott bogyós gyümölcs
  • 2,5 dl tejszín

A gyümölcs felét leturmixolom a tejszínnel. A többi gyümölcsöt egészben beledobálom.

Mézzel ízesítem és hidegen tálalom.

Gyümölcsleves máshogyan

Elkészítési idő: 10 perc

Alapanyagok:

  • 500 g
  • 1 rúd fahéj
  • 2 evőkanál méz
  • 2-3 szegfűszeg
  • 2,5 dl tejszín

1 dl vízben felforralom a fahéjat, a mézet és a szegfűszeget.

A gyümölcs felét pépesítem és hozzáadom a mézes szószhoz. A tejszínnel behabarom és belekeverem az egész gyümölcsöket.

A levesbe mehet fűszernek: apróra vágott menta, pirított mandulaszeletek, földimogyoró, gyömbér.

rozmaring, erre nem gondolna mindenki, de főleg a feketeszeder jól mennek a mindenen átütő rozmaringhoz. Az erdei gyümölcsök pürésítve, rozmaringgal, mézzel összeforralva jó mártást adnak pástétomokhoz, sült húshoz (kacsa!), sajttortához, joghurttortához, grillezett, rántott sajtokhoz, és tengeri halakhoz, különösen makrélához