Kakaós véres hurka

vérpástétom
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 10 perc, plusz másfél óra sütési idő, plusz hűlési idő

Alapanyagok:

  • 1 l disznóvér, botmixerrel kikeverve, leszűrve
  • 6 db zsemle apróra felkockázva, zsírban aranyra sütve
  • 1/2 kg nyers szalonna 45 percig abálva, apróra kockácva
  • két evőkanál kakaópor (nem cukrozott)
  • egy teáskanál szárazon megpirított, durvára tört koriandermag
  • egy teáskanál őrölt fahéj
  • egy teáskanál őrölt szegfűszeg
  • egy fej vöröshagyma finomra vágva és olajon megpirítva

A vérrel beáztatom a zsemlét, kinyomkodom és elkeverem a fűszerekkel.

A masszát belenyomkodom egy pástétomformába, vastagon betekerem alufóliával és a 150 fokos sütőben, gőzfürdőben, másfél óra alatt készre sütöm.

A formában hagyom kihűlni.

Szeletelés után rá lehet pirítani.