Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 15 perc, plusz másfél óra sütési idő

Alapanyagok 26 centis tortaformához:

  • 1 kg túró
  • 6 tojás
  • 200 g cukor
  • 300 g kókuszcsók
  • vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez

 

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem, beleforgatom a tojássárgákat és a szitán finomra tört túrót és a kis darabokra tört kókuszcsókot. Kivajazom és lisztezem a toirtaformát, 110 fokon másfél óráig sütöm. Mielőtt kivenném a formából, hagyom kihűlni, melegen szétesik.

A kókuszcsók elhagyható, de nem érdemes. A túró helyett ricottát vagy natúr, nem sózott krémsajt is használhatunk - ez esetben sajttortának aposztrofáljuk. A kókuszcsókot felcserélhetjük keksszel és feleannyi lecsöpögtetett idénygyümölccsel vagy aszalt gyümölcsökkel vagy feldarabolt kalácsra vagy karamellizált kalácskockára.