Libanoni tabule

2012.03.28. 13:05

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő:

Alapanyagok:

  • 1 nagy csokor vagy 10 kis csokor apróra vágott petrezselyem
  • kis csokor apróra vágott menta
  • 1/2 gránátalma magja
  • 2 dl bulgur (leforrázva 10 perc alatt megszívja magát)
  • egy csokor újhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • két evőkanál gránátalmaszirup
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál őrölt szegfűszeg

A bulgurt leforrázom 10 perre, majd leszűröm és összekeverem az apróra vágott petrezselyemmel, a szintén apróra vágott mentával és újhagymával.

A gránátalmaszirupot egy pohárban felhígítom az olajjal, ebbe szórom a fűszereket és úgy locsolom meg vele a salátát.

Natúr grillek, csípős kolbászok, édeskésre pácolt húsok, és birka mellé a legjobb. 

A gránátalma magja elhagyható és helyettesíthető apróra vágott csípős vagy édes piros paprikával.