Olajban eltett paprika

2012.03.28. 12:42

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 45 perc, plusz 50 perc sütési-, 3 óra sterilizálási idő, plusz hűlési idő

Alapanyagok:

  • 500 g kápiaparika, vagy kaliforniapaprika és bogyiszlói vegyesen
  • napraforgóolaj

A megmosott paprikákat egy vasserpenyőbe rakom, és 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt, sötétbarnára, feketére égésig sütöm.

Kikapcsolom a sütőt és hagyom kihűlni a paprikákat. Idő hiányában a sült paprikákat azonnal kiveszem a sütőből és a tepsit negyed órára letakarom alufóliával vagy fedővel.

Először a héját távolítom el, a csúcsánál kezdve. Kiszedem a csumákat, felnyitom a paprikát és vízsugár alatt kisimítom a magjait.

Befőttesüvegbe sorolom a paprikákat, felöntöm annyi olajjal, hogy ellepje és egy nagy lábosba pakolom az üvegeket.

A lábos aljára öt centi vizet öntök, lefedem és alacsony lángon, folyamatos gőzben 3 óra alatt sterilizálom.

Lassú szénen, grillen sütve a legjobb a paprika íze.