Olajos hal házilag

olajos hal
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 30 perc, plusz 30 perc pihentetés, plusz 30 perc főzési idő

Alapanyagok:

  • 500 g zsíros és kis méretű hal (szardínia, szardella, makréla vagy törpeharcsa)
  • csilipaprika
  • napraforgóolaj

A halakat megpucolom, kiszedem a gerincüket és levágom a fejüket.

Lesózom a haltörzseket, és fél órát pihenni hagyom.

Kinyomkodom a halakat, majd egy sterilizált befőttesüvegbe rakom őket.

A halak közé csilit dugok, és felöntöm közönséges napraforgóolajjal.

Lezárom az üveget és az üvegek szájáig érő vízfürdőben, fedő alatt 30 percig forralom. A vízfürdőben hagyom kihűlni.

A nagyon apró halak gerincét nem fontos kiszedni.