Rebarbarás-mákos rétes

rebarbarás-mákos rétes
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 1,5 óra

Alapanyagok:

  • 1 csomag réteslap
  • 15-20 dkg vaj
  • 15 dkg frissen darált mák
  • 30 dkg rebarbara (vagy reszelt tök)
  • 15 dkg cukor

A rebarbarát felkockázom, puhára főzöm, leszűröm. Elkeverem a cukorral és a mákkal.

A réteslapokat egyenként alaposan megvajazom. (Vajazom, rakom rá a következőt, vajazom, rakom rá a következőt.)

A lap alsó harmadára rakom a tölteléket egy kövér csíkban, feltekerem, rálocsolom a maradék vajat és 120 fokos sütőben egy óra alatt megsül.

Fontos, hogy a tészta teljesen átsüljön, ne csak a külső rétegek. Az a jó, ha ropognak, elemelkednek a lapok, a töltelék pedig kellemesen nedves.