Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 1 óra, plusz 6-8 óra főzés

Alapanyagok:

  • 1 kg zsíros fartő, pofa, szegy, nyak vagy oldalas,
  • 20 dkg vaj
  • 2 sárgarépa megtisztítva, felszeletelve
  • 2 zellerszár megtisztítva, felszeletelve
  • egy fej vöröshagyma megtisztítva felszeletelve
  • 1/2 fej fokhagyma gerezdjei szétlapítva
  • só, bors
  • 1-2 palack kiváló, testes vörösbor

Felolvasztom a vajat, a húst és a zöldségeket körbepirítom rajta. Felöntöm annyi borral, ami pár perc alatt elpárolog. Ezt a műveletet megismétlem legalább ötször, majd félig felöntöm borral és fedő alatt elkezdem főzni. Néha ránézek, ha igényli, öntök alá még bort. Amikor a húst kanállal lehet vágni, készen van. Addigra a szaft is sűrű lesz, de ha nem eléggé, a húst a léből eltávolítva ér magas lángon sűrűbbre beforralni.