Tápiókapuding baracklekvárral

tápióka puding
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 15 perc, plusz 2-3 óra áztatási és hűtési idő

Alapanyagok:

  • 100 g aprószemű tápiókagyöngy
  • 8 dl kókusztej
  • 2 evőkanál cukor
  • darabos, savanykás baracklekvár
  • apróra vágott bazsalikom

A gyöngyöt beáztatom a kókusztejbe pár órára, majd addig főzöm, amíg a gyöngyök megpuhulnak. Rengeteg folyadékot felvesz.

Poharakba kanalazom, a lekvárból kiveszek rá pár egészben maradt barackot, ha van benne, majd az egészet lehűtöm. Ha tetszik, frissen apróra vágott bazsalikomot, mentát, akár korinadert szórok rá. Ha nem tetszik, nem szórok.

A lekvár helyett használhatunk friss gyümölcsöt is.