Elkészítési idő: 20 perc, plusz 25 perc sütési idő
Alapanyagok:
-
10 db chile ancho (fejenként 3) 24 órára vízbe áztatva
-
20 db koktélparadicsom
-
10 db újkrumpli leforrázva
-
0,5 kg bekevert chorizohús
-
0,5 kg zsíros sajt, pl. gouda
-
0,5 l tejszín
A chorizóhúshoz:
-
1/2 kg dagadó (bárányból izgalmasabb)
-
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
-
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
-
1 csapott teáskanál őrölt szegfűszeg
-
1 csapott teáskanál durvára őrölt feketebors
-
1 csapott evőkanál kiváló minőségű, édes fűszerpaprika
-
Fél csapott teáskanál csípős fűszerpaprika (portugál piri-piri, ez volt itthon)
-
Fél csapott evőkanál apróra vágott, friss oregánó
-
Fél csapott teáskanál cukor
-
Fél evőkanál ecet (balzsamot szoktam használni)
-
só ízlés szerint
A paprikákat felvágom, kierezem, kiszedem a magházat, magokat.
Megtöltöm egy darab sajttal, egy félbevágott újkrumplival, a chorizóval, és egy tepsibe sorolom.
A paprikák közé teszem a paradicsomokat, felöntöm a tejszínnel és 180 fokos sütőben 25 percet sütöm.
A szárított paprika hajlamos összeaszni, azt érdemes felügyelni és ha nagyon párolog a tejszín, utántölteni.
A koktélparadicsomokat elő lehet grillezni, éppen csak fonnyadásig.