Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 15 perc, plusz 45 perc sütési- és 2 óra hűtési idő

A tésztához:

  • 100 g vaj
  • 50 g cukor
  • 200 g liszt
  • A krémhez:
  • 500 g ricotta
  • 2 tojás sárgája
  • 20 dkg baracklekvár
  • 2 evőkanál cukor
  • egy rozmaringág apróra vágott levele

Összegyúrom a tészta alapanyagait és a hűtőszekrényben pihentetem két órára.

A tortaforma aljába nyújtom, 180 fokos sütőben 15 percig elősütöm.

Rákenem a tojások sárgájával, a cukorral és a rozmaringgal elkevert ricottát, majd megkenem egy centi vastagon baracklekvárral. 100 fokos sütőben 30 perc alatt összeáll. Hidegen jó.

A lekvár helyett jó feketeszederrel és ribizlivel is.