Tekerjük, mártjuk a szószba és már ehetjük is, kézzel, harapva, menta és imádott koriander zöldje találkozik a zsíros mogyoróval, a tökéletes ételek egyike. Ez itt a rizstésztamentes változat, így könnyebb, jobban szeretem, de tessék csak belerakni azt is.

Hozzávalók:

  • 1 csomag rizslap (16 cm átmérőjű)
  • 1 uborka
  • 1 répa (új)
  • 1 csokor koriander
  • 1 csokor 2menta
  • 20 dkg friss garnéla hirtelen megpirítva
  • A szószhoz:
  • mogyoróvaj
  • kókusztej
  • tamarindpaszta
  • cukor
  • friss limelé

A pasztát vízzel higítom, elkeverem benne a mogyoróvajat, cukrozom, citromozom, állagát szószosra igazítom kókusztejjel, ízét pedig főleg saját ízlésemhez állítom be, legyen édes, savanykás. Tekerjük, mártjuk a szószba és már ehetjük is.

Forrás: Táfelspicc

Uborka, új répa, mogyoróvaj, tamarindpaszta, garnéla, üvegtészta (opcionális), zöldfűszerek

Forrás: Táfelspicc

A zöldségeket gyufaszálra vágom, a mentát, koriandert csak durván felkaszabolom.

Forrás: Táfelspicc

Lobogó vízbe áztatom pár pillanatra, puhuljon fel, villával kikapom, leitatom és kirakom a tányérra

Forrás: Táfelspicc

A lap közepére rakok pár szálat mindenből, először alulról és felülről hatjok rá, majd tekerem

Forrás: Táfelspicc

Gyorsan el kell fogyasztani, mert a rizslap visszakeményedik, lehet is a mogyorószószba tolni.