Tekerjük, mártjuk a szószba és már ehetjük is, kézzel, harapva, menta és imádott koriander zöldje találkozik a zsíros mogyoróval, a tökéletes ételek egyike. Ez itt a rizstésztamentes változat, így könnyebb, jobban szeretem, de tessék csak belerakni azt is.
Hozzávalók:
- 1 csomag rizslap (16 cm átmérőjű)
- 1 uborka
- 1 répa (új)
- 1 csokor koriander
- 1 csokor 2menta
- 20 dkg friss garnéla hirtelen megpirítva
- A szószhoz:
- mogyoróvaj
- kókusztej
- tamarindpaszta
- cukor
- friss limelé
A pasztát vízzel higítom, elkeverem benne a mogyoróvajat, cukrozom, citromozom, állagát szószosra igazítom kókusztejjel, ízét pedig főleg saját ízlésemhez állítom be, legyen édes, savanykás. Tekerjük, mártjuk a szószba és már ehetjük is.
Uborka, új répa, mogyoróvaj, tamarindpaszta, garnéla, üvegtészta (opcionális), zöldfűszerek
A zöldségeket gyufaszálra vágom, a mentát, koriandert csak durván felkaszabolom.
Lobogó vízbe áztatom pár pillanatra, puhuljon fel, villával kikapom, leitatom és kirakom a tányérra
A lap közepére rakok pár szálat mindenből, először alulról és felülről hatjok rá, majd tekerem
Gyorsan el kell fogyasztani, mert a rizslap visszakeményedik, lehet is a mogyorószószba tolni.