Vágólapra másolva!
A tüzdelt báránycomb bonyolultabbnak hangzik, mint amilyen. A rozmaring és a fokhagyma tökéletes a báránnyal, a szardellát pedig maximum nem mondjuk el a finnyásabb vendégeknek. Így készül :
Vágólapra másolva!

Alapanyagok:

  • 1,5 kg csontos báránycomb
  • 1 csokor rozmaring
  • minimum négy gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 150 ml víz
  • 10-12 szelet szardella vagy szardellapaszta

Forrás: Táfelspicc

A báránycombot bedörzsölöm sóval és minden oldalát forró serpenyőben, kevés olajon megpirítom. A fokhagymagerezdeket hosszában felszeletelem, a rozmaringleveleket csokronként leszedem az ágról.

Forrás: Táfelspicc

Egy éles és hegyes késsel mély lyukakat vágok a húsba, ujjal kitágítom őket.

Forrás: Táfelspicc

Egy fokhagymagerezdet, egy kis darab szardellát (vagy egy csepp pasztát) és néhány rozmaringlevelet a lyukakba dugdosok.

Forrás: Táfelspicc

Egy tűzálló edénybe vagy tepsibe szórom a maradék rozmaringlevelet (ha maradt) és néhány gerezd fokhagymát (nem muszáj), ráteszem a megtűzdelt báránycombot és három-négy órát sütöm 130 fokon.

Forrás: Táfelspicc

Fél órát pihentetem.