Vágólapra másolva!
Megjelent a magyar Gault&Millau étteremkalauz, a hazai vendéglátás pillanatnyi színvonaláról legátfogóbb képet adó jelentés. De mi van benne? Fájni fog?
Vágólapra másolva!

Kezdjük a boldogsággal, és egy kis ismétléssel. A kalauz az alábbi pontrendszer szerint értékelte az éttermeket, aki ennél többet szeretne tudni a Gault&Millau működéséről, szempontjairól, olvassa el részletes cikkünket.

Forrás: Táfelspicc

Mivel a 20 pontos 4 sapka elméleti maximum, létezik, csak nem szokták adni, pont mint díjlovaglásban, így ezzel itt Magyarországon sem kell számolnunk. És a gyakorlat:

Budapesti sapkás éttermek:

3 sapka - 17 pont

Onyx Étterem

Costes Étterem

2 sapka - 16 pont

Mák Bistro

2 sapka - 15 pont:

Nobu étterem

Csalogány 26 Étterem

1 sapka - 14 pont

Laci!Konyha!

Fausto's Ristorante

Bock Bisztró

Alabárdos étterem

Boscolo Salon

Borkonyha

Olimpia vendéglő

Vidéki sapkás éttermek:

1 sapka - 14 pont

Ráspi Vendéglő, Fertőrákos

JT Enoteca, Pécs

Hotel Hertelendy Kastély, Kozmapuszta

Chateau Visz Kastélyszálló, Visz

1 sapka - 13 pont

Brill Bisztró, Békéscsaba

Villa Medici, Veszprém

Kistücsök Étterem, Balatonszemes

Mandula Étterem, Villány

Jankovich Kúria Hotel, Rácalmás

Az év gasztronómusa: Horváth József, Ráspi Vendéglő.

Az év főszakácsa: Széll Tamás, Onyx Étterem

Az év felfedezettje: Forster Zoltán, Jankovich Kúria

Az év cukrásza: Balatoni Brigitta, Mák Bistro

Az év főpincére: Maul Gergely, Fausto's Ristorante

Az év éttermi étele: véreskolbász almamustárral, Laci!Konyha! (szakácsok: Mogyorósi Gábor és Tálas Kata)

Legjobb ár/érték arányú déli menü: Olimpia