Szamócás tiramisu

2012.05.14. 8:05

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 12 óra


Alapanyagok:

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 250 g földieper
  • 100 g savoiardi (babapiskóta)
  • 1 dl limoncello
  • 1 citrom reszelt héja

A mascarponét a tejszínnel és a citromhéjjal simára keverem. A szamócákat elfelezem.

Egy tálba lerakok egy réteg kekszet, meglocsolom a likőrrel, egy réteg szamóca, majd a krém. A tetejére krém kerüljön, majd jól lefedve álljon egy éjszakát a hűtőszekrényben. Télen a krémbe kerülhet két egész nyers tojás is, nyáron nem érdemes kockáztatni. Cukor tényleg nincsen benne, elég amit az eper és a savoiardi tudnak.