Mentás-garnélás zöldborsóleves csontvelővel

garnelaleves
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 2 óra


Alapanyagok:

  • 1 db velős marhacsont
  • 10 db garnélarák
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1/2 csokor menta
  • egy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • pirítós

A csontot kevés, sós, borsos vízben megfőzöm a hagymákkal. A garnélákat magas lángon megpirítom, felöntöm a csontlével, hozzáadom a borsót, 5 percig összeforralom. Tálaláskor beleszórom a mentát. Velős pirítóst adok hozzá, vagy a levesbe vágom a velőt és fokhagymával bedörzsölt pirítóst eszek hozzá