Elkészítési idő: 1 óra
Alapanyagok:
- 10 db jalapeno csili
- 1 dl olívaolaj
- 2 db vöröshagyma finomra szeletelve
- 2 db sárgarépa megtisztítva, finomra szeletelve
- 10 gerezd fokhagyma
- 1/2 l almaecet
- 2 evőkanál só
- 2 babérlevél
- 4 szál kakukkfű
- 4 szál majoranna
- 1 evőkanál cukor
A megmosott paprikákat bevágom, hogy az ecet átjárhassa. Aki akarja, fel is szeletelheti. Az olajat felhevítem, 10 percig pirítom rajta a zöldségeket, hagymákat, csiliket. Hozzáadom az ecetet, sót, cukrot, felforralom, 10 percig közepes lángon főzöm, sterilizált üvegekve töltöm, kigőzölöm és dunsztban hagyom kihűlni.