Klasszikus jalapeno csalamádé

jalapenocs
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 1 óra

Alapanyagok:

  • 10 db jalapeno csili
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 db vöröshagyma finomra szeletelve
  • 2 db sárgarépa megtisztítva, finomra szeletelve
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1/2 l almaecet
  • 2 evőkanál só
  • 2 babérlevél
  • 4 szál kakukkfű
  • 4 szál majoranna
  • 1 evőkanál cukor

A megmosott paprikákat bevágom, hogy az ecet átjárhassa. Aki akarja, fel is szeletelheti. Az olajat felhevítem, 10 percig pirítom rajta a zöldségeket, hagymákat, csiliket. Hozzáadom az ecetet, sót, cukrot, felforralom, 10 percig közepes lángon főzöm, sterilizált üvegekve töltöm, kigőzölöm és dunsztban hagyom kihűlni.