Forrás: [origo]

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 6 óra

Alapanyagok:

  • 20 dkg cukor
  • 1/2 l tej
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 rúd vanília
  • 3 egész tojás
  • 3 tojássárgája

Egy lábosban (ami formának is alkalmas) karamellizálom a cukor felét, hagyom belekötni, félreteszem. Fél liter tejet és két deci tejszínt összeforralom a vaníliával, belekaparom a vaníliamagokat, félreteszem kihűlni. A tojásokat felverem a maradék tíz deka cukorral és beleöntöm a kihűlt tejet. A karamellilzált aljú lábosba öntöm a keveréket és egy órát sütöm 100-110 fokos sütőben. Kiveszem, egy éjszakára elrakom a hűtőbe, másnap kiborítom a formából.