Piri-piri csirke

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 6 óra

Alapanyagok:

  • 1 db 1 kg alatti grillcsirke a mellénél megnyitva
  • 3 db piri-piri csili vagy hasonló, macskapöcsék
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 1 evőkanál rozmaringlevél finomra vágva
  • 1 kiskanál durvára őrölt bors

Az alapanyagokat elkeverem és a csirkét bekenem vele, egy éjszakát hagyom pácolódni a hűtőszekrényben.

A csirkét grillen sütjük és sülés közben az alábbi keverékkel kenegetjük:

  • 5 db finomra vágott fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 1 dl víz


A csirke bontási technológiája.