Fekete kagylós tészta paradicsommal

2012.05.31. 9:00

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 45 perc

Alapanyagok:

  • 1/2 kg fekete kagyló megtisztítva link
  • 3 db érett paradicsom felkockázva
  • egy csokor petrezselyem apróra vágva
  • 10 dkg füstölt szalonna apróra vágva
  • egy fej vöröshagyma finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 2 dl karakteres, száraz fehérbor

 

Az üvegesre pirított szalonnán üvegesre párolom a vöröshagymát, hozzáadom a paradicsomokat, a bort, 20 percig főzöm. Hozzáadom a kagylókat, 10 percig főzöm, a ki nem nyíló kagylókat eldobom, belekeverem a fokhagymát és a petrezselymet, és elkeverem az egészet a fogkemény tésztával