Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 50 perc

Alapanyagok:

  • 2 csomag réteslap
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • 1 csomag újhagyma
  • 50 dkg leszárazott friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 4 dl tej
  • 10 dkg joghurt
  • 3 tojás
  • 20 dkg lágy kecskesajt, morzsolva

A felkarikázott újhagymát az áttört fokhagymával az olajon megpárolom, rádobom az összetépkedett spenótleveleket, sózom, borsozom és pár perc alatt megfonnyasztom. A tejet a joghurttal és a tojással elkeverem, sózom, borsozom. Egy kivajazott tepsit kibélelek négy réteslappal úgy, hogy mindegyiket megkenem olvasztott vajjal. Erre öntök a tejes keverékből, majd rászórom a spenót és a sajt harmadát. Még kétszer megismétlem ugyanezt, végül tésztával fejezem be a rétegzést, melyet a maradék tejes keverékkel vonok be. 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt sütöm aranybarnára.