Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 1 óra nettó, 14-16 óra bruttó

  • Hozzávalók:
  • 200 g tejcsokoládé
  • 5 cl tejszín
  • 2 cl konyak
  • 100 g, legalább 70 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé
  • 22 szem mézes mogyoró


A tejcsokit kis darabokra töröm és gőz fölött megolvasztom.

Amikor teljesen homogén, folyékony állagú, belekeverem a tejszínt és a konyakot, eldolgozom. A mélyhűtőbe teszem egy-másfél órára.

Kiskanállal cseresznye-méretű gombócokat vájok ki a masszából, a közepükbe nyomok egy mézes mogyorót (lehet egyszerű, hántolt törökmogyoró is, de ki is lehet hagyni ezt a lépést) és lehetőleg egyenletes bogyókat formázok belőlük.

A bogyókat zsírpapírra sorakoztatom és zsírpapírostól együtt beteszem a mélyhűtőbe újabb egy órára.

Gőz fölött megolvasztom az étcsokoládét, egy keveset a tenyeremre folyatok belőle és a hideg golyókat belegörgetem. Az étcsokoládéval bevont bonbonokat újra beteszem a mélyhűtőbe, most már elég 15-20 percre.

Az előbbi műveletet megismétlem, ha szükséges (nem folyékony már az állaga), kicsit melegítek az étcsokoládén. Visszateszem a golyókat a mélyhűtőbe egy éjszakára.

Ha szeretném, kakaóporba forgatom.