Zöldséges pontyleves

zöldségleves ponttyal
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás:Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 40 perc

Alapanyagok:

  • 1,5 kg-os ponty felszeletelve
  • 1/4 kg kelkáposzta felszeletelve
  • 1 répa megtisztítva, finom szeletekre vágva
  • 2 szár szárzeller felszeletve
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 2 dl tejföl
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 db erőspaprika felkarikázva
  • ecet
  • füstölt szalonna apróra kockázva

A szalonna zsírját kisütöm, üvegesre párolom rajta a hagymákat. Ráborítom a zöldségeket, öt percig magas lángon, sűrűn kevergetve megpárolom őket. Ráhelyezem a halat, felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Forralva főzöm 20 percig, leveszem a tűzről, és a tányérakba karikázott erőspaprikára merem, ízlés szerint tejfölözöm, ecetezem.