Unicumos cseresznyés konyakmeggy

meggybonbon
Vágólapra másolva!
A konyakmeggy örök, mint a macskanyelv vagy a házi bélíz. Minek kilósat venni, ha otthon is viszonylag egyszerűen elkészíthető, ráadásul választható töltelékkel? Ez itt az unikumos cseresznyés konyakmeggy.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó másfél óra

Hozzávalók hat darabhoz:

  • 20 dkg minimum 70 százalékos étcsokoládé
  • 6 szem unicumos cseresznye
  • 2 cl az unicumos meggy levéből
  • 0,5 dl tejszín

Gőz fölött megolvasztom az étcsokoládé felét. (A képen a hiányos konyhafelszerelésből adódó tésztaszűrős megoldás.)

Egy ecsettel vagy az ujjammal két rétegben kikenem a papír vagy szilikon bonbonformákat (a képen látható bonbonok a hűtők egyik általános gyári tartozékában, a tojástartóban kászültek.) A maradék olvadt csokoládét félreteszem. Beteszem a formákat a mélyhűtőbe dermedni.

Amíg dermed, egy másik edényben - ha van - felolvasztom a még fel nem olvasztott csokoládét, összekeverem a tejszínnel. Kiveszem a formákat és mindegyik csokis mélyedésbe egy unicumos cseresznyét teszek. A cseresznyék feléig felöntöm Unicummal.

A tejszínes csokis krémmel - kanál vagy az ujjam segítségével - befedem a cseresznyéket és visszateszem mélyhűtőbe.

A maradék étcsokoládét felolvasztom, ha nem elég híg és kanál vagy az ujjam segítségével vastagon bekenem a majdnem kész bonbonok tetejét (később ez lesz a bonbonok alja). Visszateszem a mélyhűtőbe dermedni.

Ha a tojástartóban csinálom, az egész művelet előtt kivjazom a tartó gödreit. Amikor pedig a kész bonbonok már megdermedtek - 20 perc bőven elég nekik - a tojástartó alját forrásban lévő vízbe mártom, majd kiborítom a kész unicumos cseresznyés bonbonokat belőle.

Az unicumos cseresznye helyett természetesen lehet konyakos vagy rumos meggyet is használni.