Édes-savanyú káposztasaláta

édes, savanyú káposztasaláta
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 50 perc

Alapanyagok:

  • 1/2 kg fehér (vagy lila) tavaszi káposzta csíkokra reszelve
  • 1 db, kb 20 centiméteres bambuszrügy felcsíkozva
  • 1 dl szójaszósz
  • egy hüvelykujjnyi gyömbér lereszelve
  • egy evőkanál csípős csiliszósz
  • 1/2 kaliforniai paprika felcsíkozva
  • 2 lime leve

A káposztát besózom és félrerakom fél órára, amíg levet ereszt. A szójaszószt elkeverem a csilivel, limelével, gyömbérrel, a kinyomkodott, bambusszal, paprikával elkevert káposztára locsolom. (Pár óra, egy éjszaka állás után, behűtve jobb)