Melegíthető vajkéssel egy jobb jövőért

vajkes
Vágólapra másolva!
 Negyvenfokos pengével a leghidegebb vaj is könnyen kenhető - erre jöttek rá a Warburtons sütöde emberei. És meg is csinálták a kést. Fantasztikus találmányok a gasztronómiában sorozatunk következő epizódjához érkeztünk, ami számtalan háztartás reggeljeit, vacsoráit, és egyéb, vajas kenyerezésre alkalmas időpontjait aranyozza be.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

A Warburtons sütöde tudósokkal szövetkezett, miután egy kutatás során kiderült, hogy a leginkább áhított konyhai innováció azzal a mindenki által ismert ténnyel kapcsolatos, miszerint a hűtőben tartott vaj elképesztő kínokat tud okozni a reggeli vajas kenyerét sietve kenni akaró embereknek.

Egyrészt nem lehet leszedni a megfelelő mennyiséget, és ha a kenyér túl puha, szétmorcsolja azt az erősen rányomott kemény vajkocka. Alternatív megoldása a kapargászás, amivel egész kenhető vajat nyerünk, de az meg nagyon lassú. A problémára a megoldás a melegíthető pengéjű vajkés. A két ceruzaelemmel működő kés króm pengéjében fűtőszál található, ami pontosan 41,8 Celsius fokosra fűti a pengét, és melegen is tartja, úgyhogy gyerekjáték lesz a hűtőből éppen kivett, betonkemény vaj szeletelése és kenése. Sajnos egyelőre semmit nem lehet tudni azzal kapcsolatban, hogy mikor lesz kapható az eszköz, vagy hogy mennyiért.