Ratatouille

ratatouille
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 30 perc

Alapanyagok:

  • 1 kg paradicsom felkockázva
  • 4 db paprika kimagozva, felkockázva
  • 2 db közepes fej vöröshagyma felszeletelve
  • 1/2 kg padlizsán felkockázva, lesózva és egy éjszakára eltéve
  • 1/2 kg cukkíni felkockázva
  • egy csokor zsálya
  • só, bors
  • 2,5 dl olívaolaj
  • egy-egy szál rozmaring, zsálya, babérlevél, kakukkfű, bazsalikom összekötve, ezt a főzés végén eldobom)


Az olaj felén aranybarnára pirítom a hagymát, rádobom a paradicsomot, paprikát (ezeket illik grillen, vagy forró vízbe dobva meghámozni, de nem muszáj) lefedve, alacsony lángon megfőzöm. Közben az olaj másik felén megsütöm a cukkínit és a padlizsánt, összekeverem az egészet, sózom, borsozom, apróra vágott, friss zsályával fűszerezem.