Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 1,5 óra

Alapanyagok:

  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg mandulaliszt vagy akár darált dió
  • 5 dkg cukor
  • 1 doboz erdei gyümölcs, málna, szeder, ribizli
  • 4 dl lekvár erdei gyümölcsből

A tojásból, maglisztből, vajból, cukorból tésztát gyúrok, fél órára a hűtőszekrénybe rakom pihenni. A gyümölcsöt villával kicsit összetöröm. A tésztából 15 cm átmérőjű, 2 mm vastag korongokat nyújtok, a közepébe 5-5 szem gyümölcsöt rakok, rákanalazok 3 evőkanál lekvárt, a szélét felhajtogatom, hogy kis kosár formája legyen, és az előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig sütöm. Hidegen, többnaposan is finom, és sokkal jobb, mint a lisztes változat.