Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 8 óra/ 30 perc

Alapanyagok:

  • 500 gramm finomliszt
  • 12 gramm friss élesztő
  • 2, 5 dl langyos víz
  • két+két evőkanál cukor
  • egy kiskanál só
  • egy evőkanál olaj

 

A langyos vízben feloldom az élesztőt és a cukrot, majd a többi alapanyaggal együtt kb. 10 perc alatt száraz, kemény, de gyúrható tésztát dagasztok, zacskóba dugom és beteszem a hűtőbe. Másnap reggel illetve kb. 8-12 óra múlva kiveszem, három egyenlő részre osztom.

Hurkákat gyúrok belőlük, mindegyiket ketté vágom, és a kis hurkákat gyűrű alakban összecsípem. Letakarom őket, a sütőt 220 fokosra melegítem elő és egy nagy lábasban vizet forralok. Kb. negyed óra múlva két evőkanál cukrot teszek a lobogó vízbe és kettesével beledobom a bageleket. Fél perc múlva megfordítom, további fél perc múlva kiveszem és kiolajozott sütőlemezre teszem. A többi bagelt is előfőzöm, majd mindet a sütőbe tolom és kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütöm őket.