Görög joghurt házilag

2012.07.30. 8:12

A sűrű, szinte harapható, és tejszínesen krémes görög joghurt az ügyetlen és sietős desszertkészítő legjobb pajtása, de aki siet, annak nincs mindig ideje török vagy görög delit keresnie, pláne vidéken.

Elkészítése pont olyan bonyolult, mint a belőle készülő édességeké. A házi túró technológiájához nyúlunk, fogunk egy konyharuhát, és 6 órányi időt.

Forrás: Táfelspicc

Alapanyagok:

  • 1 l joghurt (akármilyen, csak nem görög, vagy török értelemszerűen)
  • egy konyharuha
  • egy szűrő
  • 6 óra

A konyharuhát a szűrőbe rakom, beleöntöm a joghurtot, és egy éjszakára a mosogatócsapban hagyom lecsöpögni. A nyári meleg miatt sem kell aggódni, nem árt meg neki, és reggelre kész a tökéletes nyári desszertalapanyag.

Két recept:

Citromkrémes görög joghurt

Mézes-pisztáciás görög joghurt