Ajvár

ajvar
Vágólapra másolva!
  
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 1,5 óra

Alapanyagok:

  • 5 db kápiapaprika, vasserpenyőben vagy grillen megfeketítve, hámozva, csumázva
  • 1 db közepes padlizsán (ne legyen öreg, magos) vaslapon megsütve, hámozva
  • 2 db paradicsom, forró vízbe, majd hideg vízbe dobva, meghámozva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 dl olívaolaj

Az olajban aranybarnára pirítom a hagymákat, majd összeturmixolom a feldarabolt zöldségekkel, sózom, borsozom, és 1 óra alatt összefőzöm. Sterilizált üvegekbe töltöm, dunsztban hagyom kihűlni.