Alapanyagok:
- egy gyöngytyúk a májával együtt
- mangalicazsír
- fehérbor
- szegfűszeg
- borókabogyó
- mogyoróhagyma
- rozmaring
- olívaolaj
- konyak
- tokaji aszú
- vaj
Mangalicazsíron megfuttatok egy felkockázott mogyoróhagymát, ráteszem a feldarabolt gyöngytyúkot, mellédobok egy rozmaringágat, kevergetve pirítom, amíg teljesen a zsírjára nem sül. Leveszem alatta a tüzet, beledobok négy szegfűszeget és tíz szem borókabogyót, borsot darálok rá, felöntöm valami üde, gyümölcsös fehérborral, lefedve másfél óráig párolom, közben a borral szükség szerint locsolgatva. A vége felé a máját is hozzáadom. Ha kész, a gyöngytyúkdarabokat kiszedem, lebőrözöm, kicsontozom, majd a májjal és hat deka olvasztott vajjal együtt robotgépben pürésítem. A végén belekeverek némi tokaji aszút és annyi konyakot, amennyit megkíván. Formában legalább tizenkét óráig dermesztem, majd aszpikkal és snidlinggel díszítve, pirítósokkal együtt megy az asztalra.