Panni néni krumplitortája

2012.08.10. 9:23

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 50 perc

Alapanyagok:

A tortához:

  • 3 tojás
  • 18 dkg vaníliás cukor
  • sütőpor
  • 25 dkg burgonya
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió

A töltelékhez:

  • 25 dkg burgonya
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 5 dkg darált dió
  • 1 evőkanál tej
  • 1 kávéskanál kakaó

A burgonyát megfőzöm, összetöröm, hagyom kihűlni. A 3 tojássárgáját, 18 dkg vaníliás cukrot, sütőport, a lisztet, darált diót és a habnak felvert tojásfehérjét jól kikeverem. Sütőben közepes lángon kb. fél órát sütöm. A krémhez 25 dkg főtt, áttört, kihűlt burgonyát, 15 dkg cukrot, 3 dkg vajat, 5 dkg darált diót, 1 evőkanál tejet és 1 kávéskanál kakaót jól kikeverek.
Ha a tészta kihűlt félbevágjuk, és megkenjük a töltelékkel.

Sinya, Panni néni fiának kiegészítése:
Van a mamámnak egy receptje, amivel életemben először egy ált isis osztálytársamnak dicsekedtem el. Pontosabban a mamájának, aki tátott szájjal hallgatta. Aztán teltek-múltak az évek, én meg rendszeresen dicsekedtem. Legutóbb csajozáshoz használtam, mint igazi kuriózumot. Nincs olyan helyzet, amibe ne passzolna. Ha én hálás lehetek az anyunak, hogy megajándékozta ezt a várost saját magammal, akkor ti meg azért neki, hogy most közreadja ezt a szuper titkot, amit, ha jól emlékszem még a nagymamámtól tanult. Hogyan is néz ki, kábé így:
- A krumplitortát ismered?
- Mit?
- Krumplitorta!
- Életemben nem hallottam még, mi van benne?
- Hát krumpli!
- Na jó, de még mi?
- Asszem semmi...