Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 40 perc

Alapanyagok:

  • 20 dkg champion gomba
  • 10 dkg tuskógomba
  • 1/2 kg gyufatészta v. spagetti
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 10 dkg tuskógomba
  • 2 rák húsa
  • 1 rák páncélja
  • citromlé
  • olaj

 

A gombákat olajon lepirítom, összeturmixolom, elkeverem a kifőtt tésztával. A rákot pár percre lobogó vízbe dobom, majd jégbe. Kiszedem a húsát, összevágom durvára, elkeverem egy evőkanál petrezselyemmel, pár csepp citromlével, és a leforrázott, majd olajban lepirított 10 dkg tuskó gombával, visszatöltöm a páncélba. A pestóhoz egy mozsárban összedolgozom az egy csokor petrezselymet, bazsalikomot, fokhagymát és az 1 dl olívaolajat. A rákot a tésztával és a pestóval tálalom, friss bazsalikomot teszek mellé.

A Rókusfalvy fogadó receptje.